OTA pixelation and dropouts

Status
Please reply by conversation.
B

bgcarl

Thread Starter
Active SatelliteGuys Member
Apr 6, 2009
20
0
Marietta, GA
Two of my HR20-100s have nuisance pilxelations and dropouts. When viewing signal strength, readings jump from "not acquired" to 90% and alternate between receiver 1 and 2. I can correct the problem with a restart but problem recurs in a few days. All satellite channels are O.K. Two other HR-20s are fine. I converted to SWM a few weeks ago but don't know if that's a factor. Is this a known problem and is there a fix?

Appreciate any help.
 
raoul5788

raoul5788

Studebaker driver
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Supporting Founder
Lifetime Supporter
Dec 28, 2004
31,585
15,552
Cheshire CT
Two of my HR20-100s have nuisance pilxelations and dropouts. When viewing signal strength, readings jump from "not acquired" to 90% and alternate between receiver 1 and 2. I can correct the problem with a restart but problem recurs in a few days. All satellite channels are O.K. Two other HR-20s are fine. I converted to SWM a few weeks ago but don't know if that's a factor. Is this a known problem and is there a fix?

Appreciate any help.

Have you tried swapping dvrs to eliminate a cable issue? Also, have you checked all of your cables and connections?
 
B

bgcarl

Thread Starter
Active SatelliteGuys Member
Apr 6, 2009
20
0
Marietta, GA
BTW, senior moment - I meant to say TUNER 1 and TUNER 2 in original post. Cables are fine. Also, I think the main clue is that a restart always temporary corrects the condition but it returns after a few days. I'll try swapping receivers with known ones that behave properly today but may not know success for a few days as I just restarted both misbehaving receivers.

Thanks fro the suggestion.
 
Jimbo

Jimbo

SatelliteGuys Master
Lifetime Supporter
Jul 14, 2005
65,731
5,242
NW Ohio - Buckeye Country
BTW, senior moment - I meant to say TUNER 1 and TUNER 2 in original post. Cables are fine. Also, I think the main clue is that a restart always temporary corrects the condition but it returns after a few days. I'll try swapping receivers with known ones that behave properly today but may not know success for a few days as I just restarted both misbehaving receivers.

Thanks fro the suggestion.

Keep isolating and keep us updated so we can help.
Any external MultiSwitches ?
 
Status
Please reply by conversation.

Similar threads

B
Replies
11
Views
2K
raoul5788
raoul5788
C
  • Locked
Replies
9
Views
2K
jdspencer
jdspencer
B
Replies
12
Views
3K
oldguy1
O
dcwebman
Replies
10
Views
2K
dcwebman
dcwebman
Top