Signal

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by Dr Pepper, Sep 13, 2018.

  1. Dr Pepper

    Dr Pepper Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Posts:
    65
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bowling Green KY
    I upgraded to a hopper 3 setup looking at the eastern arc. I am in south central Kentucky. Do these signal levels look on par?

    Thanks IMG_0090.JPG IMG_0091.JPG


    Sent from my iPad using the SatelliteGuys app!
     
  2. boba

    boba SatelliteGuys Master

    Joined:
    Dec 12, 2003
    Posts:
    11,184
    Likes Received:
    904
    Location:
    Dorchester, TX.
    What are you expecting DISH no longer reads at 125%
     
  3. Dr Pepper

    Dr Pepper Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Posts:
    65
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bowling Green KY
    I’m not expecting anything I’m just asking if these signal levels look normal given my setup and location


    Sent from my iPhone using the SatelliteGuys app!
     
  4. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    6,740
    Likes Received:
    5,346
    Location:
    USA
    Don't know about your specific location but generally those signals look good.
     
    charlesrshell likes this.
  5. Dr Pepper

    Dr Pepper Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Posts:
    65
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bowling Green KY
  6. JSheridan

    JSheridan Full Time Resident
    Pub Member / Supporter Lifetime Supporter

    Joined:
    Feb 16, 2008
    Posts:
    6,740
    Likes Received:
    5,346
    Location:
    USA
    You're welcome. That's what we're here for. :)
     
  7. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    2,227
    Likes Received:
    2,992
    Location:
    Pekin, IL
    Those are good signals for Eastern Arc
     
    JSheridan likes this.
  8. TheKrell

    TheKrell A mighty and noble race originating on Altair IV.
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jan 4, 2007
    Posts:
    21,391
    Likes Received:
    11,941
    Location:
    Fairfax, VA
    What I want to know is: how did you bring up that display? (I'm new to the CUI) Even my installer didn't check that display.
     
    crodrules likes this.
  9. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    2,227
    Likes Received:
    2,992
    Location:
    Pekin, IL
    Diagnostic screen (home button 3 times), #3 for dish, #5 for test installation - aka a check switch
     
    TheKrell likes this.
  10. crodrules

    crodrules SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    3,883
    Likes Received:
    2,740
    Location:
    North Central Ohio
    I just tried that on my Hopper Duo, and that screen did not look like the pictures in the first post. I have never seen that display on a Wally, either. Is that just a Hopper 3 thing?
     
  11. Dr Pepper

    Dr Pepper Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Posts:
    65
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bowling Green KY
    I can’t check because I’m not home right now but I went into diagnostics ..not sure which menu item I clicked on but to get to that screen I clicked something called “send status. “


    Sent from my iPad using the SatelliteGuys app!
     
    crodrules likes this.
  12. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    2,227
    Likes Received:
    2,992
    Location:
    Pekin, IL
    My bad, that's the send status screen. If you hit 1 on the Diagnostic screen, then drop down 1 and hit 7 for Send Status. Step one checks connectivity, step 2 checks signal. I was wrong last night. Too much Bandanna BBQ and too many Corona's for dinner lol. (FWIW Step 3 sends that data to Dish)
     
  13. crodrules

    crodrules SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    3,883
    Likes Received:
    2,740
    Location:
    North Central Ohio
    Thanks. I just used that screen, and I found out that my internet connection is actually slightly faster than I thought it was. :)
     
    TheKrell and charlesrshell like this.
  14. sam_gordon

    sam_gordon SatelliteGuys Pro

    Joined:
    May 21, 2009
    Posts:
    1,606
    Likes Received:
    507
    Location:
    Lexington, ky
    I don't have a Hopper. Can someone explain how to read that screen? I assume the satellite it's looking at is the top of the screen. Then the chart I get stumped on. Transponder #'s in first row, then subsequent rows are levels (I guess at four different times)? Then what's the 9 in the first column, second row in the first picture?
     
  15. crodrules

    crodrules SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    3,883
    Likes Received:
    2,740
    Location:
    North Central Ohio
    That's the tuner number, I'm guessing. The chart is much simpler on a Hopper Duo or Wally, with only two rows of signal readings. (two tuners)
     
  16. NYDutch

    NYDutch SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Dec 28, 2013
    Posts:
    619
    Likes Received:
    534
    Location:
    Where our wheels go
    Yep, and my H2 shows the expected three tuners...
     
    TheKrell, JSheridan and crodrules like this.
  17. Dr Pepper

    Dr Pepper Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Posts:
    65
    Likes Received:
    16
    Location:
    Bowling Green KY
    The numbers across the top are transponder numbers. The numbers going down the left side are the tuner numbers.


    Sent from my iPad using the SatelliteGuys app!
     
    crodrules and charlesrshell like this.
  18. Breakfast97

    Breakfast97 Well-Known SatelliteGuys Member

    Joined:
    Apr 6, 2018
    Posts:
    25
    Likes Received:
    22
    Location:
    DFW
    Doc, the thing that threw me the 1st time was the high bar/low reading at my dads several years ago. But it seems to just be a Dish thing.
     
  19. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    2,227
    Likes Received:
    2,992
    Location:
    Pekin, IL
    The numbers on the left going down are tuners, the ones on top are transponders
     
    charlesrshell likes this.

Separate names with a comma.

More...