61K Locked at 480P Output. Any Ideas?

Discussion in 'DIRECTV Support Forum' started by jborchel, Dec 7, 2018 at 11:26 PM.

  1. jborchel

    jborchel Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Posts:
    81
    Likes Received:
    0
    My C61K seems to be locked on 480P output even though under resolutions it says that my TV supports 720P, 1080i, and 1080P. I know this because my TV tells me the input resolution. I've unplugged it and rebooted, to no avail. Any suggestions?
     
  2. ChrisK114

    ChrisK114 SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Posts:
    1,050
    Likes Received:
    4
    Location:
    Mount Pleasant,SC
    Press and hold exit button down for 10 seconds. Banner should come up saying HD channels are back. Probably accidentally sat on the remote and deactivated HD. Had the same thing happen to me.
     
    andrewj0781 likes this.
  3. jborchel

    jborchel Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Posts:
    81
    Likes Received:
    0
    Thanks. That fixed it.

    Also, I have problem with skipping to black for 1 second on C61 recordings connected to HS17. Have you had this experience and been able to fix it?
     
  4. ChrisK114

    ChrisK114 SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Posts:
    1,050
    Likes Received:
    4
    Location:
    Mount Pleasant,SC
    Sorry don’t have the HS17 and don’t have this problem with the HR54. I’m sure someone who does have the HS17 can chime in on that.
     
  5. jborchel

    jborchel Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Sep 27, 2006
    Posts:
    81
    Likes Received:
    0
    Actually I was just getting ready to update my post. I solved the video skipping problem by tightening my wall connection for the coax cable near the hs17. I guess it being loose was causing the problem.
     

Separate names with a comma.

More...