GALAXY 19 Ku @ 97W

Discussion in 'Free To Air (FTA) Discussion' started by Bman792000, Jun 15, 2018.

  1. SDA_FL_USA

    SDA_FL_USA Member

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    9
    Likes Received:
    1
    Location:
    FL
    That is another fine tuning adjustment.Use the signal on the transponders you already found set it to where you get the highest signal.
     
  2. Bman792000

    Bman792000 Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    37
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ohio
    Ok will do that thank u..could that b why the other tranponers are not in or the combination of the 2
     
  3. Bman792000

    Bman792000 Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    37
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ohio
    Thinking about switchen from 97 west to galaxy 17 91 west . Wat do u guys think? For ku is there more fta programing?​
     
  4. SDA_FL_USA

    SDA_FL_USA Member

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    9
    Likes Received:
    1
    Location:
    FL
    91w KU is a good Satellite for feeds. I have a fixed dish at that location for blind scanning. I find some good finds mostly in the evening and weekends.
     
  5. danristheman

    danristheman SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jan 25, 2011
    Posts:
    2,588
    Likes Received:
    756
    Location:
    85w
    Stay on 97w ku more channels 91w has just feeds.
     
    Alexander Olar likes this.
  6. Bman792000

    Bman792000 Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    37
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ohio
    Ok will stay on that sat..what does frquency step do for a blind scan? What does terrestrial scan mean?..is there a way to get the program info in the guide? They all say no info.
     
  7. KE4EST

    KE4EST SatelliteGuys Is My Second Home
    Staff Member HERE TO HELP YOU!

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Posts:
    23,751
    Likes Received:
    4,074
    Location:
    EM75xb
    The freq. step is how big a jump it will take in scanning a freq. range. Too large and you will miss stuff. Go the smallest it will go and you will not miss anything in a scan(of course assuming your dish is aligned etc.)
    It will make it slower, but more detail is obtained.
    Terrestrial scan is for an OTA antenna.
    There is very, very little guide info available in NA. So in short, no, you will not be getting guide data.
     
    danristheman likes this.
  8. iBoston

    iBoston SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Posts:
    1,659
    Likes Received:
    814
    Location:
    North Central
    Use TitanTV for your programming guide. That's what i use, and i customized it will all my Cband/KU channels.
     
    FTA4PA likes this.
  9. KE4EST

    KE4EST SatelliteGuys Is My Second Home
    Staff Member HERE TO HELP YOU!

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Posts:
    23,751
    Likes Received:
    4,074
    Location:
    EM75xb
    Yeah, I should have mentioned that. That is what I use also.
     
  10. Bman792000

    Bman792000 Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    37
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ohio
    do u load that in the box or just view it online? iv found titan tv online just not sure how to custimize it fo galaxy 19.
     
  11. iBoston

    iBoston SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jul 15, 2014
    Posts:
    1,659
    Likes Received:
    814
    Location:
    North Central
    No, you just load it on your laptop or android phone.
     
  12. harshness

    harshness SatelliteGuys Master

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    13,502
    Likes Received:
    1,330
    Location:
    Salem, OR
    TitanTV is also available on the iOS platform.
     
  13. Bman792000

    Bman792000 Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    37
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ohio
    Ok I did move the dish ..i seem to be picking up more to then before. So far these transponders are in 11836 11966 12146 12177 11960 12028 11706 12141 12182 but i seem to still be missing alot. What should I do and try to adjust first? Any suggestions?
     
  14. kittyhas1000legs

    kittyhas1000legs That's a lot of claws!
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 8, 2012
    Posts:
    1,307
    Likes Received:
    670
    Location:
    Western Slope, CO
    Hopefully you can see the TV from your dish, or have a satellite meter. Tune to a TP that comes in, but is weak. Without loosening any bolts, gently pull the dish up/down, left/right. Watch to see which way makes the signal quality go up. Then loosen the bolts a little and adjust the dish in that direction a tiny bit. Tighten. Adjust the skew very slowly each way until you get the best possible signal quality. Once you have that weaker transponder as strong as possible, do another blind scan. Some more, weaker TPs should show up. Then from there, pick the weakest one that comes in and repeat the process.
     
    FTA4PA likes this.
  15. harshness

    harshness SatelliteGuys Master

    Joined:
    May 5, 2007
    Posts:
    13,502
    Likes Received:
    1,330
    Location:
    Salem, OR
    This is the key element of the peaking process!
     
  16. Bman792000

    Bman792000 Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    37
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ohio
    K been tweakin like said blind scan tps some not on list12033. 11955 12025 11956...did wat i was told gained some on list...mayb skew to far?
     
  17. Bman792000

    Bman792000 Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    Jun 15, 2018
    Posts:
    37
    Likes Received:
    1
    Location:
    Ohio
    I did nudge elav just a nudge
     

***

Separate names with a comma.

More...