HWS Detected Module Issue

charlesrshell

charlesrshell

Thread Starter
SatelliteGuys Crazy
Lifetime Supporter
Jan 14, 2006
9,701
4,285
O'Fallon, IL
I have been getting an Attention pop up #978 that says The receiver has detected that a module has been removed. Then I have to click OK and my HWS does a re-boot. Got it twice today and once about a week ago. The only thing I have done recently was add the new Dual OTA Adapter couple of weeks ago. Any one have a clue what is going on? I also added the new Dual OTA Adapter to my other HWS and it has not given me this issue. Tried to upload a pic but it says the file is too large. Never had that issue too since the new SatGuys has been installed.
 
Voyager6

Voyager6

*Cancelled*
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Nov 30, 2005
17,097
5,324
Wokeville
I had the same issue last night with the wife's HWS. Same thing, just added the Dual OTA adapter about three weeks ago.
 
  • Like
Reactions: charlesrshell
B

blatimer1983

SatelliteGuys Guru
Apr 6, 2010
142
49
Mississippi
It's probably time to update to the new CUI. You can do update by going to channel 9607 if you wish to upgrade. I don't think the old UI is being supported anymore.


Sent from my iPhone using SatelliteGuys
 
  • Like
Reactions: charlesrshell
cosmo_kramer

cosmo_kramer

Master of my Domain
Pub Member / Supporter
Oct 13, 2005
24,103
21,822
41.605N, -72.879W
It's probably time to update to the new CUI. You can do update by going to channel 9607 if you wish to upgrade. I don't think the old UI is being supported anymore.


Sent from my iPhone using SatelliteGuys
If it's not supported anymore, why haven't we been forcibly upgraded to the CUI?
 
  • Like
Reactions: charlesrshell
navychop

navychop

Member of the Month - July 2014!
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Jul 20, 2005
54,280
19,556
Northern VA
I sold the last one on a Dish Hopper. Got to reprogram it to seek out ViP612 units and "infest" them.
;)

BTW, "resistance is futile" is the code name for the efforts to decimate ViP receivers.
 
charlesrshell

charlesrshell

Thread Starter
SatelliteGuys Crazy
Lifetime Supporter
Jan 14, 2006
9,701
4,285
O'Fallon, IL
I just got the popup again. Anyone know what it means?

Error 978 Pic
 
charlesrshell

charlesrshell

Thread Starter
SatelliteGuys Crazy
Lifetime Supporter
Jan 14, 2006
9,701
4,285
O'Fallon, IL
That does look like the one you get when you unplug the OTA module from the USB port. Did you try another port to see if it follows the module?
No, haven't tried that. I will try another USB port tonite or tomorrow when there is nothing recording. Thanks for the suggestion.
 
Hall

Hall

SatelliteGuys Master
Feb 14, 2004
18,409
3,195
Germantown OH
It means something is 'flaky' with either the module or the USB port it's plugged into. It thinks it's been unplugged. Use another USB port as suggested and if it's fine, it's that particular port. If it happens in the others, the module is failing or worst case, the USB 'interface' internal to the Hopper is failing. That means the Hopper will need replaced.... and it will come with the new s/w interface.... :p
 
  • Like
Reactions: charlesrshell

Similar threads

O
Replies
19
Views
5K
Tampa8
Tampa8
B
Replies
12
Views
879
bnewt
B
B
Replies
6
Views
616
charlesrshell
charlesrshell
Yragha
Replies
14
Views
2K
myron243
myron243
kresston
Replies
13
Views
1K
J

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Top