New Audio problem with 3.63 on 622 when will it be fixed?

B

BearHuntr

Thread Starter
SatelliteGuys Guru
Dec 11, 2003
123
0
I've had a new Audio problem pop up 3 times today already since getting upgraded to 3.63 on my 622 receiver last night. The audio will completely drop out on the TV1 output and the only way to fix it is to reboot the receiver by holding down the power button on the front of the box. The TV2 output seems fine and when I go to the Point Dish screen on TV1, I still hear the tone representing signal level.

Right now, I have my audio connected to my Living Room TV via the RCA cables and the Optical audio output running to my Basement rec room. I have yet to verify if the Optical output is affected by this problem, but the next time it happens I will check that and also the audio over HDMI, which is currently connected to my projector in the basement.

Is anyone else seeing this problem?

Thanks!

Scott.
 
Scott Greczkowski

Scott Greczkowski

Welcome HOME to SatelliteGuys!
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Sep 7, 2003
100,726
20,347
Newington, CT
Thank you for your report. :)

I know dish engineers are here today watching closely for bug reports. :)
 
B

BearHuntr

Thread Starter
SatelliteGuys Guru
Dec 11, 2003
123
0
I have an update as it has now happened a 4th time. This time I checked the optical output and that was not working either. My projector doesn't have a built in speaker, so I was unable to verify whether the audio over the HDMI cable was not working either, but based on the other 2 audio outputs not working, I think that the audio over HDMI wouldn't work either. Next time it happens, I will try hooking my HDMI into my living room tv for testing.

Scott, do you recommend that I call this into technical support right away?

Thanks!

Scott.
 
B

BearHuntr

Thread Starter
SatelliteGuys Guru
Dec 11, 2003
123
0
Oh, it's also happened both while watching live TV and watching a recording.
 
karspur

karspur

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Aug 16, 2006
274
30
Ridgecrest, CA
Only watched two channels so far, but I'm having audio problems too. Sometimes it goes away all together and sometimes it is in and out. Changing channels and going back worked a couple of times, but not every time. My audio is hooked up directly with optical cable.
 
nlk10010

nlk10010

SatelliteGuys Pro
Nov 10, 2004
906
0
Nassau County NY
I just use component cables and I'm getting periodic audio dropouts in random bursts throughout a recording.This has happened in two recordings thus far tonight-DWTS and Criminal Minds. Could the dropouts have been.on the live broadcasts? Possibly (my NYC local stations) but somehow I doubt it. VERY ANNOYING.

=NLK=
 
Heavie

Heavie

SatelliteGuys Pro
Jun 20, 2004
325
0
Maryland
I have two 622's and so far I had to reboot two times on one of them. First we lose the hdmi signal and now audio drop outs with the component connection. I better tell my apprentice on the job, to stick with cable. The 622's are getting worse.
 
T

TalonDancer

SatelliteGuys Pro
Jun 13, 2006
933
157
Turned on Dish tonight (622) and there was no sound:( Power cycling via the front panel fixed it, but for how long?

I really, really wish I could stop Dish from auto updating my 622. Dish software engineers just aren't good enough to get it right the first time. FWIW I NEVER auto update the OS on my Macs. And the Dish software updates so far have been far less ready for prime time than any Mac OS update:)

Talon Dancer
 
rockymtnhigh

rockymtnhigh

Hardly Normal
Supporting Founder
Apr 14, 2006
30,284
1,000
Normal, IL
Had the 622 on for 3 hours tonight, and 2 this morning; all post-3.63, no problems whatsoever; optical audio, hdmi video.

I'll consider myself lucky!
 
N

Nicu

SatelliteGuys Family
Dec 3, 2003
58
0
TalonDancer said:
Turned on Dish tonight (622) and there was no sound:( Power cycling via the front panel fixed it

Same problem here, happened twice today. Before 3.63 the receiver used to work fine.

N
 
B

Beatressle

Active SatelliteGuys Member
Apr 4, 2005
20
0
Western Colorado
Since 363 loaded my audio drops out ~every 5 minutes. I have to change channels to get the audio back. No problems before 363.
 
jahartman

jahartman

Member
Feb 22, 2005
13
0
east meadow n.y.
I am having the same audio drop outs, A hard reboot seemes to solve the problem for an hour or so. It seems to happen after a breif signal hicup.
 
Hall

Hall

SatelliteGuys Master
Feb 14, 2004
18,409
3,195
Germantown OH
TalonDancer said:
I really, really wish I could stop Dish from auto updating my 622. Dish software engineers just aren't good enough to get it right the first time.
Disconnect your receiver from the satellite in feed. That will keep your software from being updated.... :up
 
C

ccash

SatelliteGuys Pro
Jan 23, 2006
237
0
Long Island
4

Had to reboot 4 times yesterday afternoon while watching a HD recording (ota) of Late Night due to lost audio (Optical). Nothing but a reset would bring it back.
 
Last edited:
teachsac

teachsac

SatelliteGuys Master
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Nov 3, 2005
15,084
916
Elk Grove, CA
I too had a lot of problems with audio last night. Mostly on CBSHDE. Not sure if it is software related or the originating signal. CBS quality has been aweful since the downrez. I too am using optical.

S~
 
BobMurdoch

BobMurdoch

Playing XBoxOne SeriesX/Supporter
Supporting Founder
Sep 12, 2003
5,770
190
Brielle, NJ
Occasional hiccups with the audio on a deal or no deal recording from Monday (I rewatched an episode of NYC's NBC HD feed - My daughter hadn't seen it.... Drops that weren't there before the upgrade were there now -- ) Only happened about two dozen times during the show, but annoying when it did...

I like the original airdate and episode number info.... I wonder "TV Entertainment" is coming soon.... Sounds like VOD for TV shows?
 
lakebum431

lakebum431

Pub Member / Supporter
Pub Member / Supporter
Lifetime Supporter
Sep 5, 2005
16,664
4,477
Norris, TN
Using optical here and no issues at all.
 
P

pacorn

Active SatelliteGuys Member
Jul 13, 2006
17
0
Indianapolis
I called DishNetwork technical support a few minutes ago. The technician told me that it was an issue that affects the HDMI port and that if I switched to the component video/RCA audio connections, I shouldn't have the problem (I'm not currently at home to test the hypothesis). She said she didn't know when there would be a fix, or what the fix would be.
 

Similar threads

C
Replies
13
Views
3K
Cragmyre
C
C
Replies
13
Views
2K
retexan599
R
V
Replies
1
Views
1K
joeb2112
joeb2112
D
Replies
2
Views
1K
davhamer
D
J
Replies
5
Views
1K
RobertsD
R

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Top