Question regarding Directv local subchannels l

Discussion in 'DIRECTV Support Forum' started by Yragha, Apr 16, 2018 at 10:38 AM.

  1. Yragha

    Yragha Topic Starter SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Jan 24, 2006
    Posts:
    514
    Likes Received:
    95
    I believe I know the answer to this one but I'll ask it anyhow, how does one get local subchannels with Directv?

    Thanks

    Sent from my SGH-M919 using the SatelliteGuys app!
     
  2. raoul5788

    raoul5788 Studebaker driver
    Staff Member HERE TO HELP YOU! Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Posts:
    24,389
    Likes Received:
    6,314
    Location:
    Cheshire CT
    You don't through Directv, but you may be able to get them with the AM21 ota tuner module. It has limited capacity for sub channels though. You are better off using the tuner in your tv.
     
  3. mdram

    mdram SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 24, 2005
    Posts:
    3,477
    Likes Received:
    459
    Location:
    Md
    you contact the channel, ask them to contact directv about carriage
     
  4. raoul5788

    raoul5788 Studebaker driver
    Staff Member HERE TO HELP YOU! Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Posts:
    24,389
    Likes Received:
    6,314
    Location:
    Cheshire CT
    That's not going to make any difference. Locals are only carried under the must carry rules. I've never heard of a local channel carried just because customers wanted it.
     
  5. HoTat2

    HoTat2 SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Jun 12, 2012
    Posts:
    737
    Likes Received:
    167
    Location:
    Los Angeles, CA.
    If you're speaking of secondary OTA subchannels, DIRECTV won't carry those at all unless one of the big 4 networks are broadcast on them.

    Sent from my LG-H918 using Tapatalk
     
  6. Don in CT

    Don in CT SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Dec 4, 2013
    Posts:
    428
    Likes Received:
    40
    Location:
    Manchester, CT
    Doesn’t NBC own Cozi?
     
  7. raoul5788

    raoul5788 Studebaker driver
    Staff Member HERE TO HELP YOU! Supporting Founder Lifetime Supporter

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Posts:
    24,389
    Likes Received:
    6,314
    Location:
    Cheshire CT
    Yes, but Cozi is on the subchannel here, not NBC. HoTat2 was referring to areas where NBC could be on a subchannel, then Directv would carry it.
     

***

Separate names with a comma.

More...