My EDISON OSmio + won't move my ASC1

KK4JRL

Thread Starter
Member
Jun 7, 2020
7
0
Moultrie Ga
I have it configured per ASC1 owners manual.
I have ASC1 LNB connected only to cband LNB.
I have STB Tuner A connected to ASC1 REC on the ASC1.
I have configured the tuner using DiSEqC mode to 1.2.
I have set USALS off.
I have set 1.0 command off.
I have set 1.2 command off.
I have a good cable from the receiver to ASC1.
I tried all combination I can come up with no results.
I can move dish using the ASC1 remote but the STB will not move the dish.
I feel the receiver is not sending the DiSEqC commands or the ASC1 is not able to use them or
I don't have the tuner configured correctly.
I am lost at this time please help.
Thanks
 

arlo

SatelliteGuys Pro
Dec 4, 2016
412
185
North Eastern
Ign
20201025_233655.jpg
ore the DiSEqC 1.1 command. I'm using a switch for ku band. Everything else is good to go with the ASC-1
 

KK4JRL

Thread Starter
Member
Jun 7, 2020
7
0
Moultrie Ga
I have also tried this same tuner set up using a Pansat switch 4x1 (W) Premium using cband in port 1 and ku in port 2 still no communication with ASC1.
 

KK4JRL

Thread Starter
Member
Jun 7, 2020
7
0
Moultrie Ga
I have also tried this same tuner set up using a Pansat switch 4x1 (W) Premium using cband in port 1 and ku in port 2 still no communication with ASC1.
I meant to say in the first statement that I turned off DiSEqC 1.1 command not 1.2
 

arlo

SatelliteGuys Pro
Dec 4, 2016
412
185
North Eastern
Receiver directly to ASC-1. No switches in the way from ASC-1 to LNB? Check. Diseqc 1.2. Check. Assigned a position? Check.
Still no go?
What image are you using?
 

johnnynobody

SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
Aug 2, 2009
4,365
767
42N 103W
Strange that you (OP) mentioned this problem because one of my osmio4k's won't move the BUD (the Gbox won't activate by commands from the mio even after a reboot) and the other osmio4k won't move the Ku dish. TNAP 3.2 on both receivers.
 

KK4JRL

Thread Starter
Member
Jun 7, 2020
7
0
Moultrie Ga
I found this page on internet that shows how to check if receiver is sending DiSEqC commands but I don't have the equipment, has anyone done this?
The article is above me here is a drawing.
1603744620092.jpeg

Thank you
 

Titanium

AI6US
Lifetime Supporter
May 23, 2013
7,093
7,947
Meadow Vista, Northern California
Do you have a cheapo satellite meter with the 22KHz LED indicator? If so, the LED will light steady with a 22KHz ON signal and flicker with a DiSEqC command issues. Best way to measure is with a scope. Look for approx. 600mV.
www.ebay.com/itm/Digital-Satfinder-with-LCD-Display-For-TV-Satellite-Finder-Meter-Satellite-Signa/383781842686

How are you calling out the motor move command? I.E. switching between two satellites channels in the service list?

Do you have two positions stored in the ASC1? I.E. DiSEqC motor assignment #1 at count 0000 and motor assignment #2 at 0020? Are two satellites in the tuner setup configured with these two DiSEqC motor assignment numbers? I.E. Satellite 99w - #1 and 101w - #2?

Hve you used the ASC1 with a previous STB with DiSEqC 1.2 signaling?

Give me a call and I'll walk you through the programming if you have any questions. Have not yet observed a failed 22KHz/DiSEqC circuit on a OS Mio STB, but there is always a first.
 

Users who are viewing this thread

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 0, Members: 0, Guests: 0)

Who Read This Thread (Total Members: 1)

Top