Frustrated by numerous program guide issues

Discussion in 'DISH Network Support Forum' started by BostonMA, Jun 27, 2018.

  1. DishSubLA

    DishSubLA SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Posts:
    4,894
    Likes Received:
    805
    absolutely absolutely my case as well. I found that if you set a series timer for show it record for True 3 weeks but then guess what if you checked your schedule it's not going to record. and it shows no record icon in the EPG, which means that you then have to take that instance and create a new series timer now that episode and hopefully the following will be recorded. this phenomena of having set a series timer for to work for only a few weeks then find out you've got to make a new series timer so that you can record the next few weeks of episodes and then sometimes do this again a few months later is really really annoying. Fortunately, or unfortunately, I learned this ugly lesson way back on the early Hoppers and possibly even way back on my 722ks, I can't really remember, but this phenomenon has been happening for years, however, it's happening a whole lot more recently with the Hoppers and Hopper 3's.

    also everything else the also everything else the OP as stated and others have posted the same problems here it's getting really annoying especially the " Science Channel Progamming" or " History Channel programming" appearing on the EGP just a few days into the future. dish has really got to get together with Tivo and fix this mess, but of course, TiVo's, formally Rovi/TV Guide, metadata has always left much to be desired.
     
    wormil likes this.
  2. DishSubLA

    DishSubLA SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Posts:
    4,894
    Likes Received:
    805
    On Dish, what's funny what's funny is I don't think that's solves the problem because in my case the solution is to set another or a second series timet for that show. It's as if the first series timer is good for only the first 2 or 3 weeks, then TiVo creates a second separate timer that will be good for the following few weeks. I hope everyone understands that example.

    So in other words that first series timer you set will only work for the first 2 or 3 episode but it is as if that series timer is no longer valid because it won't record anything anymore (I mean no SKIP indication because the timer displays NO RECORDING as if the show no longer EXISTS), so you have to go create a second series timer to record subsequent episodes. Or, and I have seen this on the EPG, the very same series shown in a block of several hours but then you'll notice that some of those shows will be recorded but others won't (when the timer SHOULD be recording them all) with absolutely no ICON idicating idicating that a timer for that SERIES has been set even though they're from the same season, hence the two or more different timers that you need to hunt down to record an entire series just even for that one season. yes I've actually had to make three timers or three different timers for Deadliest Catch this season. and I've sometimes had to have as many as three timers active in the sysyem to be certain to get all the episodes of a TV show. so in other words you cannot set 1 series timer and then forget it because it's a chance that it is not going to record a great many episodes. that really has to be fixed.
     
  3. Tony S

    Tony S SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Sep 7, 2003
    Posts:
    1,347
    Likes Received:
    687
    Location:
    Hills of Eastern CT
    Something strange going on with Chasing Classic Cars. The season 13 first episode did not record. When I checked the existing timer, it only showed a whole bunch of older shows that were not going to record because they were not new episodes. None of the new episodes were listed.

    I created a new timer for Chasing Classic Cars, and I left the existing timer there as well. The new timer only lists the new shows (and they are set to record), however, none of the older shows are listed (the older shows should be listed with a line thru them to show they are not new episodes). So I now have 2 Chasing Classic Cars timers (both set to record only new shows). The new timer only lists the new shows, while my old existing timer only lists older shows and not the new ones.

    The program guide is definitely screwed up!
     
  4. osu1991

    osu1991 SatelliteGuys Master

    Joined:
    Sep 4, 2004
    Posts:
    9,427
    Likes Received:
    1,869
    Location:
    Broken Arrow, Oklahoma
    That’s because as I said earlier TiVo/Rovi has screwed up the Series ID in the metadata, which is who supplies the data for Dish.

    The old episodes and timer have a different Series ID. Some idiot at tivo/rovi assigned a new ID to the new season so those will only show up under a new timer, which ignores the old episodes as it sees it as a completely different show.

    Eventually TiVo will get enough complaints and someone will fix the series ID in the metadata to match the existing seasons or changes the series ID of the older seasons to match the new series ID. It’s happened a lot lately with Wheeler Dealers and Jay Leno’s Garage too.
     
  5. crodrules

    crodrules The Happy Pessimist

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    4,395
    Likes Received:
    3,223
    Location:
    North Central Ohio
    Well, Monday's upcoming episode is listed as season 2, episode 4, and is scheduled to record. When I checked yesterday, it was simply listed as "episode 38" and was not scheduled to record. I did not make any changes to the timer. So, maybe some of these issues are getting fixed.
     
  6. DishSubLA

    DishSubLA SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Posts:
    4,894
    Likes Received:
    805
    Right and this happens within the SAME NEW SEASON of the show up to three times during its new episodes run. you gotta make like two or three different timers within the same brand-new season if you want to be able to record and watch all the episodes within that one new season.
     
  7. HipKat

    HipKat SatelliteGuys Pro
    Pub Member / Supporter

    Joined:
    Aug 25, 2017
    Posts:
    4,774
    Likes Received:
    7,743
    Location:
    Pekin, IL
    I haven't messed with Multiple tuners, but I did see the episode numbering system screwed up. Master Chef, week 2 was Episode 138 and week 3 was Season 5 Episode 9 (It's really episode 4). All of them did record, though
     
  8. BostonMA

    BostonMA Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    May 20, 2008
    Posts:
    72
    Likes Received:
    15
    Location:
    Boston, Massachusetts
    New issues:

    Tour de France on NBCSP, the original timer starting on July 7th stopped working on July 16th
    Had to setup additional timer to pick up starting July 17th

    Recording the Tour requires separate timer for the Saturday races covered by local NBC affiliate
    Different starting times and program lengths make recording hard enough, but with added timers recording programs from the free preview this weekend I maxed out the number of timers which I didn't know existed (96 on VIP612)

    Also had issue recording weekly program on Bloomberg channel. Recorded program as usual, program name and description looked correct in My Recordings, but when played it was a different program and program description while playing changed.
     
  9. DawnB

    DawnB SatelliteGuys Family

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Posts:
    75
    Likes Received:
    53
    Location:
    Ripley, TN
    I’ve got an OTA channel that is supposed to be a local station, and in my guide it shows up as a UNIVISION channel with all Spanish listings. ‍♀️


    Sent from my iPad using the SatelliteGuys app!
     
  10. BostonMA

    BostonMA Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    May 20, 2008
    Posts:
    72
    Likes Received:
    15
    Location:
    Boston, Massachusetts
    So far this week I've had five issues.

    The one which may have the most general interest is the Tour de France on Saturday July 28.
    The timer that was set to record was the summarized delayed broadcast on the local NBC affiliate as opposed to the full live broadcast on NBCSN.

    Two local sports programs I would have missed. Two religious programs with name modifications that I also would have missed

    I seem to spend more time monitoring my timers than watching TV.
     
  11. crodrules

    crodrules The Happy Pessimist

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    4,395
    Likes Received:
    3,223
    Location:
    North Central Ohio
    Well, at least your shows were actually listed in the guide. Fans of CW shows in the Cleveland market were not so lucky this week.
    CW affiliate swap in Cleveland
     
  12. craig559

    craig559 SatelliteGuys Family

    Joined:
    Nov 27, 2003
    Posts:
    35
    Likes Received:
    3
    ya mine did not record the first 2 episodes of that new Live PD-Police Cam show Thursday night, set another timer to record them today, we will see what happens. Also been having a lot of issues with the end of SOME shows being cut off early, even with the timers set up to go 1 minute over.
     
    jollygrunt likes this.
  13. craig559

    craig559 SatelliteGuys Family

    Joined:
    Nov 27, 2003
    Posts:
    35
    Likes Received:
    3
    ya mine did not record the first 2 episodes of that new Live PD-Police Cam show Thursday night, set another timer to record them today, we will see what happens. Also been having a lot of issues with the end of SOME shows being cut off early, even with the timers set up to go 1 minute over.
     
  14. BostonMA

    BostonMA Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    May 20, 2008
    Posts:
    72
    Likes Received:
    15
    Location:
    Boston, Massachusetts
    New twist today. Complain about missing episodes and they start giving you duplicates. The Profit on CNBC for 7/31 does not contain an episode number and is repeated again 3 hours later.
     
  15. wormil

    wormil SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Posts:
    329
    Likes Received:
    139
    Location:
    North Carolina
    A lot of my shows have been recording twice over the last 3 days.
     
  16. BostonMA

    BostonMA Topic Starter SatelliteGuys Family

    Joined:
    May 20, 2008
    Posts:
    72
    Likes Received:
    15
    Location:
    Boston, Massachusetts
    I setup 2 new timers. The programs looked like they could be series, but had no episode numbers. Both were repeated later in the day and showed up scheduled to record twice.
     
  17. JS_racer

    JS_racer SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Mar 18, 2007
    Posts:
    261
    Likes Received:
    59
    Location:
    Twin Cities MN
    yep, this is so aggravating.
    what we ended up doing , since most of what we watch is on the same channels, we made a favorites list of channels we watch and like. this way say prime time, its very easy to check on whats on, whats not recording, what 3 hr show it now wants to record. its much easier this way, but still ridiculous that every day or week something is changed and no longer working.

    say, does anyone know the max timers for a hopper 3 ?? thanks
     
  18. crodrules

    crodrules The Happy Pessimist

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    4,395
    Likes Received:
    3,223
    Location:
    North Central Ohio
    199
     
    JSheridan, JS_racer and charlesrshell like this.
  19. DJ Lon

    DJ Lon SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Posts:
    193
    Likes Received:
    131
    Location:
    Phoenix, AZ
    Yup, same here 2 different recordings of same show
     
  20. wormil

    wormil SatelliteGuys Pro

    Joined:
    Aug 30, 2008
    Posts:
    329
    Likes Received:
    139
    Location:
    North Carolina
    Ah, mine was just recording the same episode twice.
     

Separate names with a comma.

More...