OS Mio scanning for Wi-Fi networks

Indy

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
May 13, 2004
978
23
Indiana
Question, when I scan for my wireless Wi-Fi network, I encounter a screen stating a software problem has been encountered, crashes and then re-starts. Have I missed a setting before scanning?
 

Indy

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
May 13, 2004
978
23
Indiana
Image as in skin? The stock default skin, North American Project on tuner one. Tuned to an active transponder. Image version 146 Sep 28 from my backup screen?
 

primestar31

SatelliteGuys Master
Mar 15, 2005
8,378
4,645
Beta Omicron Delta III
You are running the NA project image (firmware) that it came with from Titanium? I'm using mine hard-wired ethernet so I can't really help you with the wifi since I've never turned mine on, but I thought I'd ask a few questions to clarify things for others to chime in that are using wifi.
 

KE4EST

SatelliteGuys Is My Second Home
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Aug 9, 2004
24,813
5,171
EM75xb
I use Hard wired LAN as well(For everything that I can, I have a 26 port Gigabit switch that is over half full!!)
...but I just tried to scan for wireless networks and it scanned fine. It only showed the ones that are 2.4G though, it did not list my 5G WLANs.
 
  • Like
Reactions: primestar31

Magic Static

FTA Geek
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Lifetime Supporter
Oct 12, 2010
6,921
4,058
Montana
I have a gigabit LAN and hard wire everything I can. I took the antennas off the Edision as they were in the way. ;)
But I did try it out and didn't have any issues connecting to my LAN.
 

KE4EST

SatelliteGuys Is My Second Home
Staff member
HERE TO HELP YOU!
Aug 9, 2004
24,813
5,171
EM75xb
I suspect one of my antennas have came loose inside.
 

Indy

Thread Starter
SatelliteGuys Pro
Pub Member / Supporter
May 13, 2004
978
23
Indiana
You are running the NA project image (firmware) that it came with from Titanium? I'm using mine hard-wired ethernet so I can't really help you with the wifi since I've never turned mine on, but I thought I'd ask a few questions to clarify things for others to chime in that are using wifi.
Yes, running the North American Project as it came out of the box.
 

Cham

VE4GLS
Pub Member / Supporter
Dec 19, 2008
2,190
754
Boonies
Does the MIO do 5 GHz wifi?

I use Hard wired LAN as well(For everything that I can, I have a 26 port Gigabit switch that is over half full!!)
...but I just tried to scan for wireless networks and it scanned fine. It only showed the ones that are 2.4G though, it did not list my 5G WLANs.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Total: 1, Members: 0, Guests: 1)

Who Read This Thread (Total Members: 1)

Top